Waarom nieuwbouw

Door een verwoestende brand is ons scoutinggebouw in 2009 verloren gegaan. De zeeverkenners, bevers en welpen waren in een klap hun onderkomen kwijt. Niet alleen zijn gebouwen en materiaal verloren gegaan, ook trofeeën, aandenkens en zaken waaraan voornamelijk emotionele waarde werd gehecht. En die een symbool waren voor de identiteit van de verschillende speltakken

Door de gemeentelijke herinrichting van Park Randenbroek, waar ons terrein in ligt, heeft de wederopbouw echter noodgedwongen langdurig stilgelegen. Ook het opknappen van de overgebleven delen van troep-gebouw en de omliggende terreinen heeft stilgelegen, omdat er onzekerheid was wanneer, op wat voor locatie en onder welke condities verder kon worden gaan.

Het langdurig karakter van deze onzekerheid heeft ertoe geleid dat de groep niet verder kan. De beperkingen van de noodgebouwen en de vervallen staat van de overige gebouwen hebben een negatief effect op de aantrekkingskracht van de groep voor nieuwe leden. Deze beperkingen hebben ook een negatief effect op het aan te bieden programma voor de leden.

Inmiddels is de herinrichting van het Park Randenbroek afgerond en kunnen we beginnen met onze plannen. En het zijn mooie plannen.
Na een tijdrovend proces zijn de benodigde vergunningen voor de bouw en het gebruik van de nieuwe gebouwen binnen. Dus we kunnen van start!

Ons doel is het herbouwen van een duurzaam en veilig gebouw op de fundamenten van het oude gebouw. Zodat een grote groep jonge scouts nu en in de toekomst een vaste uitvalsbasis in Amersfoort hebben voor hun scoutingactiviteiten.

Niewsbrief

Downloads

Links

Prezi leiding info (Update 2016-04-08)

Prezi ouder info (Update 2016-04-30)

Prezi boomstam info (Update 2016-04-30)

Wat gaan we bouwen

De basisopzet voor de nieuwbouw voor Cay-Noya zijn de fundamenten van het oude gebouw. Op deze fundamenten wordt in staalskeletbouw de nieuwbouw opgetrokken. Vanwege de ruimtebehoefte én om een mooie buitenplaats te creëren worden de twee gebouwdelen gekoppeld door een tussendeel. Dit tussendeel is voorzien van een groot overstek aan de zijde van het binnenterrein waardoor een grote droogloop ontstaat tussen de twee oorspronkelijke bouwdelen. Een arcade die het gebouw een eigen uitstraling geeft.

De nieuwbouw wordt uitgevoerd in een stalen frame met sandwichpanelen en houten aftimmering, een duurzame bouwwijze met een natuurlijke uitstraling. Door dit bouwsysteem kan er op de bestaande fundering worden gebouwd wat kosten bespaart, maar ook een mooi voorbeeld van hergebruik is. De sandwichpanelen zorgen voor een goede isolatie, wat het comfort verhoogd en het energieverbruik drastisch verlaagd. Op het dak komen onderhoudsvrije geïsoleerde dakplaten. Een duurzame en kostenefficiënte oplossing, met een uitstraling zoals wij dit bij een scouting groep vinden passen.

In de twee ‘oksels’ van het gebouw, onder de arcade, zitten de toegangen tot de groepsruimten. In de hoeken bevinden zich de algemene voorzieningen, centraal gelegen. En zo ontstaat er een overzichtelijk gebouw, dat voldoet aan de huidige eisen op gebied van duurzaamheid, energiezuinigheid en veiligheid.

Planning

Planning

Het nieuwe gebouw is inmiddels casco opgeleverd, op dit moment is de afbouw in volle gang. De verwachting is dat de opleverig Q2 2017 zal plaatsvinden.

Hulp en Sponsoring

Bij de wederopbouw komt heel wat kijken. Primair gaat het om het groepsgebouw. Secundair dient ook de directe omgeving van het groepsgebouw te worden aangepakt.

Hiervoor is veel geld en (bouw)materiaal nodig. Maar ook arbeid en diensten voor het ontwerp, aanleg en uitvoering zijn bij de uitvoering onmisbaar. Hiervoor ontvangen wij veel steun van vrijwilligers en sponsoren.

Onze sponsoren

Graag bedanken wij onze sponsoren voor de hulp bij het realiseren van ons nieuwe clubhuis!

AFAS Leusden

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Lionsclub Hoogland

Lions Hoogland bestaat sinds 1981. Met ruim 36 leden zetten wij ons in voor behoeftige mensen in onze samenleving, met name in Hoogland en omstreken. Projecten voor gehandicapten, ouderen en scholen. Soms alleen financieel, maar vaak ook in natura. Door gebruik te maken van de individuele netwerken van de Lionsleden is er heel veel mogelijk. Lions Hoogland maakt deel uit van het Lions International een organisatie met 1,4 miljoen leden over de hele wereld. 46.000 clubs in 193 landen. Ons motto ‘We serve’

 

Stichting Boschuysen

Sinds 1564 verlenen wij steun aan jonge mensen die maatschappelijk gezien hulp nodig hebben.

.

.

.

NSGK

NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de hulp van donateurs en vrijwilligers steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die hen helpen om gewoon te spelen, leren, wonen en werken, liefst samen met leeftijdgenoten zonder beperking. Zie ook www.nsgk.nl.

 

Central Care

Bij Central Care bent u aan het juiste adres voor service, onderhoud en reparatie werkzaamheden aan uw CV -ketel, mechanische ventilatie (MV) en WTW installatie. Ook voor allerhande loodgieterswerkzaamheden, dakwerkzaamheden en andere installatie werkzaamheden bent u bij Central Care aan het juiste adres.

Jan Lagemaat Witgoed

Al meer dan 30 jaar zijn wij het vertrouwde adres voor al uw wensen op het gebied van wassen drogen, koelen, vriezen, koken en inbouw apparatuur! Wij hebben meer dan 45 jaar ervaring in reparatie van witgoedapparatuur

 

Machinebouw de Kruijff

De Kruijff Machinebouw BV is opgericht in 1986. Vanaf 1995 werken wij vanuit een ruim kantoor en werkplaats aan de Zuidergracht in Soest. Wij onderscheiden ons door vakkundig en loyaal personeel te combineren met een modern en uitgebreid machinepark. In combinatie met onze in-house engineering zijn eenvoudige en complexe opdrachten bij De Kruijff Machinebouw in goede handen.

Rabobank

De Rabobank is een bank zonder aandeelhouders. Dat is het idee van de coöperatie. U kunt bij ons terecht voor al uw dagelijkse bankzaken.
.
.
.
.
.
.

Bectro Installatietechniek

Functionele, comfortabele en veilige gebouwen, waar mensen goed kunnen wonen, werken, winkelen, leren en herstellen. Daar staan wij voor. Bectro Installatietechniek adviseert, ontwerpt, realiseert en beheert al uw gebouwgebonden installaties en infrastructuren.

Robertson

Robertson Nederland, Restyling en Trade zijn actief in de gevelbouw. Wij leveren u totaaloplossingen voor de schil van uw gebouw. Robertson biedt u hoogwaardige techniek en materialen, zodat u lang en zorgeloos van uw gebouw kunt genieten. We doen dat door gebruik te maken van de beste materialen en oppervlaktebehandeling.

Staalbouw duivenvoorde & te brake

Staalbouw DtB is een bouwbedrijf dat zich al 25 jaar specialiseert in het bouwen en renoveren van hallen, loodsen en stallen. Hiernaast specialiseren wij ons ook in het saneren van asbestdaken en het weer plaatsen van nieuwe daken. (oftewel ‘asbest eraf nieuw dak erop”)

Jimmink

Odijk-Zwanenburg

Wij zijn veelzijdig in grondwerk; van terreinverharding tot woningbouwprojecten. Ook zijn wij gespecialiseerd in de sloop van woningen en grotere projecten.

.

Klushulp

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, doen we zoveel mogelijk zelf. Hierbij geld natuurlijk dat vele handen licht werk maken. We zijn dan ook altijd opzoek naar vrijwilligers zoeken die zich  willen inzetten om een klus te klaren. Wekelijks informeren we onze vrijwilligers via Whatsapp over welke klussen de komende week te doen zijn. Vaak is dit op een zaterdag, maar ook door de weeks wordt er veel gedaan. Wil u ook aan de klus-app worden toegevoegd? Geef dit dan aan via dit contact formulier.

Financieel

Om zeker te stellen dat uw bijdrage goed wordt besteed, houdt een speciaal daarvoor aangewezen bouwteam toezicht op de financiën en uitvoering van het project. Dit bouwteam bestaat uit een lid van het groepsbestuur, ex-leiding en betrokken ouders. Zij kijken kritisch naar de voortgang van en uitgaven binnen het project. Hierover leggen zij naar het groepsbestuur verantwoording af.

Wenst u een tegenprestatie voor uw ondersteuning? Natuurlijk is dat bespreekbaar. De mogelijkheden die wij kunnen bieden zijn divers. Denk aan publicaties op onze website of onze nieuwsbrieven. Maar denk ook aan plaquettes binnen of buiten onze gebouwen of de organisatie van een evenement. Waar nodig zullen wij gebruik maken van de (lokale) pers om ruchtbaarheid te geven aan de bijdragen van onze sponsoren. Is exclusiviteit voor u een vereiste? In overleg is een hoop mogelijk.

Directe donaties kinnen worden overgemaakt op NL48 RABO 031 43 97 531. Voor meer informatie kan u gebruik maken van dit formulier.

Downloads

Contact

Jouw naam

Jouw e-mail (verplicht)

Bericht

Controle vraag
captcha