Opkomsttijden

Elke zaterdagochtend hebben we opkomst van 10:00 `s ochtends tot 13:00 uur `s middags. Het liefst zien we je 5 tot 10 minuten van te voren verschijnen. Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen hebben we vrij, net als de rest van Nederland. Soms is er sprake van afwijkende opkomsttijden. Hierover word je uiteraard van te voren ingelicht.

Dienstvin

500_dolfijnen_skutsje_zeil_vouwenIn de drie uur die we op de zaterdag hebben, doen we het liefst zo veel mogelijk leuke dingen. Omdat we de opkomst optimaal willen gebruiken, willen we alles dat daarvoor nodig is ter voorbereiding, graag vóór de opkomst aan kant hebben. Bij een aantal van zulke dingen verwachten we wat hulp van de dolfijnen. Daarom is er elke week een zogenaamde dienstvin. Je hebt pas dienstvin als je geïnstalleerd bent bij de dolfijnen. Je wordt dan een kwartier voor de opkomst begint verwacht voor het verrichten van een aantal taakjes (i.e. luiken openen, stoep vegen). Ook na de opkomst blijft je wat langer om te helpen met opruimen. Welke Vin wanneer dienstvin heeft kun je zien op het dienstvinrooster . Dit rooster vind je in het leidinghok én in ons gebouw.

Openen en sluiten

De opkomsten openen en sluiten we altijd op dezelfde herkenbare manier: een duidelijk begin en einde dus. Bij het openen verzamelen we ons rond de vlaggenmast op het veldje naast ons clubgebouw. De vlag van onze speltak wordt dan gehesen door de Topper en Tipper van de dienstvin van die dag. Ook wordt aan één Dolfijn gevraagd of hij de dolfijnenwet wil opzeggen.

Communicatie

Ons team streeft uiteraard naar een goede (en leuke!) communicatie met dolfijnenouders en/of verzorgers. Als er iets is: spreek ons aan! Je kunt dit het beste doen na de opkomst. Het programma is dan klaar en we kunnen even tijd maken om er voor te gaan zitten. Ook kun je ons natuurlijk bellen of mailen. Onze contactgegevens vind je in de adressenlijst.

Onze eigen uitgaande communicatie omtrent opkomsten, opkomsttijden, wensen, vragen, mededelingen etc. doen we via de mail en via deze website.

Afmelden

Wanneer je een keer niet kan komen dien je dat even te melden. Dat kun je de week van te voren na opkomst doen. Of je stuurt een mail naar dolfijnen@cay-noya.nl. Vergeet niet om je af te melden! Als je er onaangekondigd niet bent gaan we ons zorgen maken.

Aanschaf Uniform

In een echte dolfijnengolf zijn alle Dolfijnen gelijkwaardig. Ook bij ons. Dat is een van de redenen waarom we een uniform hebben. Het handige aan een uniform is dat het goede stevige kleding is en dus tegen een stootje kan. Natuurlijk is herkenbaarheid naar buiten toe ook een reden voor het dragen van het uniform. Iedereen kan dan zien dat we Dolfijnen zijn en lid van scouting Cay-Noya. De leiding draagt ook een uniform.

Het uniform van de Dolfijnen bestaat uit: een blauwe pet, een blauwe blouse, een scoutingbroek, donkere sokken (blauw of zwart), stevige schoenen en eventueel een scoutingriem. Van het uniform zullen de blouse en de broek moeten worden aangeschaft bij de scoutshop. Je kunt langsgaan bij een van de landelijke scoutshops (meer info hierover op het ouderbezoek). Handiger is wellicht om de kleding via internet te bestellen.

Tip: ga nog vóór je koopt bij de scoutshop naar de leiding toe en vraag of wij nog kleding van ex-dolfijnen in de aanbieding hebben. Dat is dan tweedehands maar wel een stuk goedkoper!

De overige zaken die nodig zijn aangaande het uniform, zoals de das of de pet, worden door onszelf verzorgd. Dit noemen we het installatiepakket. Bestel behalve blouse, broek en eventueel riem dus GEEN andere uniformbenodigdheden.

Huur zwemvest

Tijdens de periode dat de dolfijnen bij ons zijn, huren zij een zwemvest. Dolfijnen krijgen een zwemvest (of een reddingsvest als zij geen zwemdiploma bezitten) geschikt voor hun gewicht. De zwemvesten blijven in het clubhuis. De huur van een zwemvest is verwerkt in de installatiekosten.

Kosten kampen

De kosten van de kampen zijn niet inbegrepen bij de jaarlijkse contributie en moeten dus los worden betaald. Van te voren wordt altijd bericht wanneer er weer een kamp komt. Voor de kampen moet worden aan- en afgemeld. De kosten van de kleine- en weekendkampen zijn tussen de € 5,- en €15,-. Het zomerkamp kost ongeveer €100,- euro.

Spullen kwijt/stuk, wat nu?

Het overkomt jou natuurlijk niet maar bij andere jongens komt het nog wel eens voor dat zij onderdelen van hun uniform per ongeluk kwijt raken of scheuren. Voor alle onderdelen die binnen het installatiepakket vallen, kun je terecht bij de Dolfijnen leiding. Zij zorgen er voor dat deze spullen opnieuw worden aangeschaft.