In twee woorden: Gave dingen!

In wat meer woorden: Een katapult bouwen, een vuur maken en je eigen eten erop koken, spellen spelen in het bos, speurtochten lopen, kamperen en nog vééél meer.

Maar om al die dingen te kunnen doen moet je natuurlijk wel het een en ander weten. Dat zijn vaardigheden, dingen die je bij ons kunt leren en aftekenen. Hoe meer dingen je kunt, des te leuker de opkomsten worden.

Kamp!

Hét hoogtepunt van het scoutingjaar…. Zomerkamp! Met alle scouts, tenten en materiaal gaan we een week op pad ergens in het (buiten)land. Hierbij is het een week lang Sport, Spel en Samen zijn. De leiding probeert elk jaar weer een zo leuk mogelijk thema te bedenken.

De 2-daagse hike is een vast onderdeel van het zomerkamp. Waarbij je met de rugzak op de rug en routetechnieken in de hand probeert van A naar B te komen. Onderweg krijg je verschillende opdrachten die je met je patrouille op gaat lossen. Met daarbij een primitieve overnachting onder een eigengebouwde tent.!

Gemiddeld proberen we één keer in de 4 jaar naar het buitenland op kamp te gaan. Naast het zomerkamp hebben we door het jaar heen een aantal weekendkampen, zoals het VaZoKa (Vader Zoon Kamp), het Patrouillewedstrijdenkamp en het KaSuKa (Kader Survival Kamp). Deze korte kampjes zijn op een kampterrein in de omgeving en hebben altijd een eigen thema.