Ben jij tussen de 11 en 16 jaar oud, dan kun je bijna elke vrijdagavond van 19:30 tot 20:30 en zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur terecht bij de Landverkenners van Scouting Cay-Noya!

Bij de landverkenners leer je handige vaardigheden en samen te werken. Dit alles door middel van sport en spel. Elk weekend komen we weer bij elkaar om leuke dingen te doen, bijvoorbeeld:

  • Koken op houtvuur
  • Kamperen
  • Een toren pionieren (bouwen)
  • Speurtochten maken/ lopen
  • Sport en spel: buskruit, Hollandse leeuwen, balspelen, levend Stratego, smokkelspel, en nog veel meer.

Hoe dan ook, elke opkomst is altijd gezellig en leuk. Ons troephuis (speltakgebouw) staat op de Vosheuvel, aan de Heiligenbergerweg van waaruit we onze opkomsten draaien.

Onze speltak bestaat uit 1 troep jongens van tussen de 11 en 16 jaar, die weer onderverdeeld zijn in patrouilles van 5 tot 7 jongens. Binnen iedere patrouille is een verdeling van de ervaren jongens en enthousiaste groentjes, welke worden begeleid door enthousiaste leidingsleden. De patrouilles hebben elk een eigen naam & kleurencombinatie. Die kenmerken zijn te zien aan het patrouilleteken en de schouderlinten op de blouse. Daarbij hebben ze allemaal hun eigen hoek in het troephuis, waarin ze hun spullen en uiteraard trofeeën kwijt kunnen.

PL’s en APL’s

Elke patrouille heeft de volgende volgorde:

  • PL (Patrouille Leider, met 2 witte strepen op borstzak)
  • APL  (Assistent Patrouille Leider, met 1 witte streep op borstzak)
  • 1e man
  • 2e man
  • etc.

De PL is vaak de oudste, maar vooral meest ervaren scout in de patrouille. De PL en APL hebben samen de verantwoordelijkheid over de patrouille. Alle PL’s en APL’s samen vormen “het Kader”.

PL’s en APL’s zitten meestal al wat langer bij de speltak en weten daarom beter hoe het er bij de Landverkenners aan toe gaat. Ze helpen de nieuwe scouts de weg te vinden in en om de speltak, de activiteiten en het gebouw.

Het leidingteam

Elk weekend is er een programma om van te genieten. Maar dat kan er nooit zijn zonder de vrijwillige inzet van de leiding. De leiding zorgt ervoor dat er elk weekend een echt scoutingprogramma staat. Daarbij zorgen zij voor de benodigde uitleg en coördinatie, als ook dat iedereen het naar zijn zin heeft, omdat scouting nou eenmaal het leukst is met zijn allen!

Elbert  “De Hopman” – al leiding vanaf 2011, vanaf zijn vijfde bij de groep en nog niet weg te slaan. Creatief in programma en handige klusser.

Ron “Vaandrig” – al leiding vanaf 2013, scout sinds 1973. Goed met zijn handen en weet van aanpakken!

Roy “Vaandrig” – al leiding vanaf 2009, geen oud scout, maar heeft dat al ruimschoots in de vingers. Creatief in survival technieken.

Eric “Vaandrig” – leiding vanaf 2019, oud landverkenner, materiaal meester pur sang.

Martijn “Vaandrig” – leiding vanaf 2017, oud landverkenner, creatief in sport en spel.

Binnen het leidingteam heeft iedereen zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Dit zorgt ervoor dat alles goed geregeld is.

Na de opkomst is er meestal tijd voor vragen of een praatje, maar de leiding is ook altijd bereikbaar via de mail: landverkenners@cay-noya.nl. Of, zo nodig via hun mobiele nummers, persoonlijk op te vragen of via de mail.