20131012_105443Ben jij tussen de 11 en 16 jaar oud, dan kun je bijna elke vrijdagavond van 19:30 tot 20:30 en zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur terecht bij de Landverkenners van Scouting Cay-Noya!

Bij de landverkenners leer je handige vaardigheden en samen te werken. Dit alles door middel van sport en spel. Elk weekend komen we weer bij elkaar om leuke dingen te doen, bijvoorbeeld:

  • Koken op houtvuur
  • Kamperen
  • Een toren pioneren (bouwen)
  • Speurtochten maken/ lopen
  • Sport en spel: buskruit, hollandse leeuwen, balspelen, levend stratego, smokkelspel, en nog veel meer.

Hoe dan ook, elke opkomst is altijd gezellig en leuk. Ons troephuis (speltakgebouw) staat op de Vosheuvel, aan de Heiligenbergerweg vanwaaruit we onze opkomsten draaien.

Onze speltak bestaat 1 troep jongens van tussen de 11 en 16 jaar, die weer onderverdeeld zijn in patrouilles van 5 tot 6 jongens. Binnen iedere patrouilles is een verdeling van de ervaren mannen en enthousiaste groentjes, deze worden begeleid door enthousiaste leidingsleden. De patrouilles hebben elk een eigen naam & kleuren combinatie, die kenmerken zijn te zien aan het patrouilleteken, en de schouderlinten op de blouse. Daarbij hebben ze allemaal hun eigen hoek waarin ze hun spullen en uiteraard Trofeeën kwijt kunnen.

Onze Patrouilles

Patrouille naam Kleurencombinatie Ploegteken
Vossen rood/geel  Vossen insigne
Panters Geel Panter insigne(1)
Beren rood Beren insigne

PL’s en APL’s

DCIM100MEDIA

Primitief koken

Elke patrouille heeft de volgende volgorde:

  • PL              Patrouille Leider                   (2 witte strepen op borstzak)
  • APL            Assistent Patrouille Leider   (1 witte streep op borstzak)
  • 1e man
  • 2e man

De PL is vaak de oudste maar vooral meest ervaren scout in de patrouille. Samen met de APL hebben ze samen de verantwoordelijkheid over de patrouille. Alle PL’s en APL’s samen vormen “het Kader”.

PL’s en APL’s zitten meestal al wat langer bij de speltak en weten daarom beter hoe het er bij de Landverkenners aan toe gaat. Ze helpen de nieuwe scouts de weg te vinden in en om de speltak, de activiteiten en het gebouw.

Het leidingteam

Elk weekend is er een programma om van te genieten. Maar dat kan er nooit zijn zonder de vrijwillige inzet van de leiding. De leiding zorgt ervoor dat er elk weekend een echt scouting programma staat. Daarbij zorgen zij voor de benodigde uitleg en coördinatie. Als ook dat iedereen het naar zijn zin heeft. Omdat scouting nou eenmaal het leukst is met zijn allen!

Elbert  “De Hopman” heeft al vanaf zijn vijfde bij de groep gezeten. Waarbij hij van zijn 11e tot 17e bij de zeeverkenners heeft gezeten i.p.v. bij de landverkenners. Dit geeft een andere kijk op het verkenner zijn wat een leuke aanvulling is op het geheel. Daarnaast weet hij veel van knopen, routetechnieken en pionieren.

Ron “Vaandrig” is vroeger al zeeverkenner leiding geweest en ondanks dat hij een tijdje buiten de groep is geweest heeft hij altijd contact gehouden. Veel kennis en verhalen over vroeger maken hem goed gezelschap.  Daarnaast is hij goed met zijn handen en weet van aanpakken!

Joost “Vaandrig” 

Robin “Vaandrig”

Binnen het leidingteam hebben we allemaal onze eigen taken en verantwoordelijkheden. Zo zorgen we er samen voor dat alles goed geregeld is.

Na de opkomst is er meestal tijd om voor diverse vragen.
Daarnaast zijn wij altijd bereikbaar via de mail: landverkenners@cay-noya.nl
Of zo nodig via onze mobiele nummers, persoonlijk op te vragen of via de mail