Programma

Doordat de stam uit zowel land- als zeeverkenners bestaat, draaien we een zeer (door ons zelf bedacht) gevarieerd programma. We beschikken bijvoorbeeld over onze eigen lelievlet, de Nairana, maar gaan ook regelmatig echte landactiviteiten doen.

Een andere belangrijke taak voor de stam is het ondersteunen van allerlei activiteiten binnen scouting en Cay-Noya. Zo helpen we tijdens kampen (jamboree, RSW) en wanneer leidingteams van andere speltakken hulp nodig hebben word er vaak een beroep gedaan op de stam.

Het hoogtepunt van het stamseizoen ligt altijd in de periode december-januari, wanneer de stam toewerkt naar de jaarlijks terugkerende Nairana Trail, een looptocht voor scouts uit heel Nederland van zo’n 15 km, afgesloten met een spetterend feest na afloop. Hier is de stam altijd erg druk mee, want de laatste jaren kunnen we rekenen op 200 deelnemers.

Functies

De stamleden moeten met elkaar de stam draaiende houden, daarom zijn er een aantal functies om toch enige structuur te bieden. De belangrijkste zijn op dit moment de stamleider zijn 2 assistenten en de stam-adviseur, een ouder oud-stamlid die een begeleidende taak heeft. Zij vormen samen het stambestuur. Verder zijn er onder anderen een secretaris, een penningmeester, een (nautisch)materiaalbeheerder en een drankbeheerder.

De stam bestaat meestal uit een groep van 8 tot 30 jongens en 1 adviseur. Wij draaien op de vaste tijden op vrijdagen van 20.00-22.00 uur en zaterdags van 14.00-17.00, maar ook daarbuiten zijn er vaak stamleden rond het Galjoen te vinden.