Op fietsafstand van het clubhuis bevinden zich:

  • Op fietsafstand van 20 minuten kan je naar het bos De Bokkeduinen, wat ook weer grenst aan het grotere bosgebied Birkhoven.
  • Op de fiets ben je met slechts 30 minuten fietsen bij de Soesterduinen, een mooi gebied met bos, zandverstuivingen, duinen en heide.
  • Dierenpark Amersfoort ligt op 17 minuten fietsen van het clubhuis (zie onder deze alinea ook een speciale aanbieding van het Dierenpark) en het Bosbad Amersfoort.
  • Bij het bosbad ligt ook een midgetgolfbaan.
  • Wie binnen wil klimmen kan hier vlakbij terecht in KEI boulderhal.
  • Voor bowlen, lasergames en een kinderspeelparadijs kun je bij Superfun terecht, ook op een kleine fietsafstand van 22 minuten van het clubhuis.
  • Op de fiets is het Henschotermeer goed bereikbaar in 35 minuten, voor wie in natuurwater wil zwemmen.
  • Liever overdekt zwemmen? Dan kun je terecht in de Amarena op 7 minuten fietsen of in 9 minuten naar zwembad de Octopus in Leusden met ook een speel- en ligweide buiten.

Speciale aanbieding voor scoutingclubs voor Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort wil graag scoutinggroepen verwelkomen in het Dierenpark. Deze scoutinggroepen mogen naar binnen voor een zeer laag educatief tarief. Graag contact opnemen met het Dierenpark voor het juiste speciale tarief. Reserveren kan ook via deze link:  Dierenpark Amersfoort waarbij bij de naam van de school dan de naam van de scoutinggroep ingevuld dient te worden. Naast dit speciale tarief voor scoutinggroepen zijn er ook normale groepskortingen mogelijk voor groepen mensen boven de 20 personen.

Het Dierenpark biedt ook een speciale app aan. Met deze app kun je tegelijkertijd je route navigeren door het park, informatie vinden over de dieren en het dagelijkse programma bekijken. Overdag kun je verschillende dierenpraatjes bezoeken. Elke woensdag, zaterdag en zondag om 13.00 en 15.00 uur kun je een praatje bijwonen over verschillende insecten en spinnen. Kinderen mogen zelfs de dieren vasthouden onder begeleiding!

Binnenstad Amersfoort

Binnen 25 minuten lopen sta je middenin de historische binnenstad van Amersfoort. Het relatief compacte centrum leent zich goed voor een marktspel, vossenjacht of om te winkelen. Ook kunnen er rondvaarten of stadswandelingen worden gedaan en kan de 98 meter hoge Onze Lieve Vrouwetoren beklommen worden. Ook een bezoek aan het gezellige Eemplein is de moeite waard. Hier aan dit plein zijn diverse winkels (AH, Blokker, Mediamarkt), eettentjes en de Pathé bioscoop gevestigd.

Mogelijkheden voor meerdaagse hikes

Een tweedaagse hike uitzetten in de omgeving is goed mogelijk. Scouting Labelterreinen PBC Austerlitz en Buitenzorg in Baarn liggen beide binnen een dag loopafstand.

Catering en winkelen

Vlak bij ons clubhuis zijn diverse winkelcentra, bij het Euterpeplein loopafstand (1000m.) zijn diverse winkels zoals supermarkten. Bij winkelcentrum de Biezenkamp in Leusden (5 minuten met de auto) kun je o.a. de Jumbo, Lidl, Domino’s, snackbar en kebab & grillroom vinden. De supermarkten zijn in beide winkelcentra 7 dagen in de week open. De dichtstbijzijnde snackbar is op 1000m en bevindt zich op het Euterpeplein.