Opkomsttijden

Elke zaterdagochtend hebben we opkomst van 10:00 ’s ochtends tot 13:00 uur ’s middags. Het liefst zien we je 5 tot 10 minuten van te voren verschijnen. Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen hebben we vrij, net als de rest van Nederland. Soms is er sprake van afwijkende opkomsttijden. Hierover wordt je uiteraard van te voren ingelicht.

Dienstnest

In de drie uur die we op de zaterdag hebben, doen we het liefst zo veel mogelijk leuke dingen. Omdat we de opkomst optimaal willen gebruiken, willen we alles dat daarvoor nodig is ter voorbereiding, graag vóór de opkomst aan kant hebben. Bij een aantal van zulke dingen verwachten we wat hulp van de welpen. Daarom is er elke week een zogenaamd dienstnest. Je hebt pas dienstnest als je geïnstalleerd bent bij de welpen. Je wordt dan een kwartier voor de opkomst begint verwacht voor het verrichten van een aantal taakjes (i.e. vegen, vlag klaar maken). Ook na de opkomst blijf je wat langer om te helpen met opruimen. Welk nest op welke datum het dienstnest is, kunt je zien op het dienstnestrooster. Dit rooster vind je in het hordehol.

Openen en sluiten

De opkomsten openen en sluiten we altijd op dezelfde herkenbare manier. Zo hebben onze bijeenkomsten een duidelijk begin en einde. Bij het openen verzamelen we ons rond de vlaggenmast op het veldje naast ons clubgebouw. De vlag van onze speltak wordt dan gehesen door de Gids en Helper van het dienstnest van die dag. Ook wordt aan één Welp gevraagd of hij de welpenwet wil opzeggen.

Communicatie

Ons team streeft uiteraard naar een goede (en leuke!) communicatie met welpenouders en/of verzorgers. Als er iets is: spreek ons aan! Je kunt dit het beste doen na de opkomst. Het programma is dan klaar en we kunnen even tijd maken om er voor te gaan zitten. Ook kun je ons natuurlijk bellen of mailen.
Onze eigen uitgaande communicatie met betrekking tot opkomsten, opkomsttijden, wensen, vragen, mededelingen etc. doen we via de mail en via deze webpagina.

Afmelden

Wanneer je een keer niet kan komen dien je dat even te melden. Dat kun je de week van te voren na opkomst doen. Of je stuurt een mail naar itzamma@cay-noya.nl.  Vergeet niet om je af te melden!
Als je er onaangekondigd niet bent gaan we ons zorgen maken.

Aanschaf Uniform

IMG_1079In een echte Itzammahorde zijn alle welpen gelijkwaardig. Ook bij ons. Dat is een van de redenen waarom we een uniform hebben. Het handige aan een uniform is dat het goede stevige kleding is die wel tegen een stootje kan. Natuurlijk is herkenbaarheid naar buiten toe ook een reden voor het dragen van het uniform. Iedereen kan dan zien dat we Welpen zijn en lid van scouting Cay-Noya. De leiding draagt ook een uniform.
Het uniform van de Welpen bestaat uit: een groene pet, een groene blouse, een scoutingbroek, donkere sokken (blauw of zwart), stevige schoenen en eventueel een scoutingriem. Van het uniform zullen de blouse en de broek moeten worden aangeschaft bij de scoutshop. Je kunt langsgaan bij een van de landelijke scoutshops (meer informatie hierover op het ouderbezoek). Handiger is wellicht om de kleding via internet te bestellenen laten bezorgen.
Tip: ga nog vóór u koopt bij de scoutshop naar de leiding toe en vraag of wij nog kleding van ex-welpen in de aanbieding hebben… dat is dan tweedehands maar wel een stuk goedkoper!
De overige zaken die nodig zijn voor het uniform, zoals de das of de pet, worden door onszelf verzorgd. Bestel behalve blouse, broek en eventueel riem dus GEEN andere uniformbenodigdheden. We noemen de kosten voor deze overige spullen installatiekosten.

Kosten kampen

De kosten van de kampen zijn niet inbegrepen bij de jaarlijkse contributie en moeten dus los worden betaald. Van te voren wordt altijd bericht wanneer er weer een kamp komt. Voor de kampen moet worden aan- en afgemeld. De kosten van de kleine- en weekendkampen zijn tussen de €5,- en €15,- euro. Het zomerkamp kost rond €100,- euro.

Spullen kwijt/stuk… wat nu?

Het overkomt jou natuurlijk nóóóit maar bij andere jongens komt het nog wel eens voor dat zij uniformonderdelen per ongeluk kwijt raken of scheuren…oeps! Voor alle onderdelen die binnen het installatiepakket vallen, kun je terecht bij de leiding. Wij zorgen er voor dat deze spullen opnieuw worden aangeschaft.