Het Jungleboek thema

Akela roept: ‘Yala!’ ‘Hiiii!’, antwoordt de horde. In gewone mensentaal betekent dit zoveel als ‘Kom, laten wij gaan jagen’. Akela is de oude grijze wolf uit het verhaal van Mowgli. Elke opkomst bij de Itzammahorde beleven we de Jungleboek avonturen weer opnieuw. We gaan op jacht in de RIMBOE!

De Itzammahorde speelt in het thema ‘Jungelboek’. Je heb waarschijnlijk de film wel een keer gezien. In die film is Mowgli, een jongetje, verdwaald in de rimboe. Gelukkig neemt Raksha de moederwolf hem op in haar nest. Mowgli groeit op samen met de andere welpen uit de horde (de groep wolven). Mowgli en de welpen leren veel over de rimboe van Baloe, de bruine wijze beer. Bagheera, de zwarte panter, is de beste jager van de rimboe. Hij kent alle sporen en sluipt als de beste. De oude olifant Hathi kan mooi vertellen. Hij is wel honderd jaar en heeft veel meegemaakt. Zo zijn er nog veel meer dieren waar Mowgli en zijn welpenbroers en zusters van kunnen leren. Tijdens de opkomsten van de Itzammahorde spelen we spellen die bij de dieren uit het jungleboek passen. Op die manier leren de Itzammawelpen dus ook over de rimboe(dieren)!

Leuke dingen doen!

IMG_5048Het thema jungleboek is gemaakt voor spellen rond het bos of op een open veld. Itzammawelpen leren bijvoorbeeld vuurtjes maken om te overleven in de jungle. Of ze bouwen hutten in het bos, voor onderdak tijdens de nacht. Bij de Itzammahorde worden ook nestwedstrijden gehouden. Deze wedstrijden duren vier opkomsten lang. Er moet in die opkomsten worden gelet op onder andere het goed dragen van het uniform, op hoe je samenwerk met je nest, op of je wel je best doet en eerlijk speelt, enz. (dienstnest is het nest dat eens per vier weken zorgt dat de afwas wordt gedaan, de wc schoonmaakt en de spelruimte veegt.)

Soms draaien we samen met andere speltakken. Bijvoorbeeld met de Bevers, deze kunnen dan kijken of ze de welpen leuk vinden. Maar we draaien ook wel eens met de land- of zeeverkenners mee. Eens per jaar hebben we een groepsdag of zelf een groepskamp. Dan gaat heel Cay-Noya met elkaar op kamp.

Kampen

Uw zoon draait niet alleen de opkomsten maar gaat doorgaans ook een aantal keer per jaar mee op kamp. Zo is er het groepskamp. We gaan dan met heel Cay-Noya (alle leden en leiding!) een nachtje slapen op een ander terrein dan het onze. Ook wordt er, als het valt in te plannen, eens in het jaar een speltakminikamp gehouden, waarbij we met zijn allen overnachten in ons eigen clubgebouw. Voor de helpers en gidsen is er nog een ander kamp/weekend/dag. Daarin gaan we actief aan de slag met hoe je nu een goede gids of helper kan zijn.

Het hoogtepunt van het jaar is ons zomerkamp. Elk jaar gaan we in de eerste week van de zomervakantie een week met de hele speltak op pad. We logeren dan in een scoutinggebouw van een andere groep. De week staat altijd in het teken van een spannend thema, zoals Piraten, Ridders of Het Wilde Westen. Graag zouden we zien dat uw zoon dan ook mee kan. Hou die week dus vrij!