Bij de zeeverkenners benaderen we scouting vanuit een iets andere hoek, namelijk over het water. Knopen leggen doen we alleen als de knopen een functie hebben op de boot, routes en tochten doen we eerder varend dan lopend. Vuur maken en kamperen doen we wel af en toe, maar wat we heel graag doen is zeilen!

We zijn een groep van 25 à 30 jongens die in de lente, zomer en herfst iedere zaterdagmiddag op het water te vinden zijn. In de winter varen we even niet, dan wisselen we programma’s op het land af met het nodige onderhoud aan de boten. Op de vrijdagavonden hebben we ook wekelijks een korte bijeenkomst. We doen dan een spel, of we gaan een bepaalde (scouting)vaardigheid oefenen.

Lijkt het je leuk om lid te worden? Op dit moment hebben we helaas even geen plek voor nieuwe leden, maar er staat nog niemand op de wachtlijst. Via de volgende link kun je een formulier invullen waarmee je op de wachtlijst wordt geplaatst: lid-worden. Zodra er plek is, nemen we contact met je op en kan je vier weekenden kosteloos komen proefdraaien. Wil je nog meer informatie over ons? Lees dan ons informatieboek voor nieuwe leden, “De Halve Steek” (zie Downloads). Hierin vind je nog veel meer informatie over het reilen en zeilen van de zeeverkenners.