Wie zijn wij?

Explorers zijn tussen de 15 en 18 jaar oud. Explorers organiseren alles zelf: ze organiseren hun eigen programma en hun eigen expeditie. Ook hun afdeling runnen ze zelf, ze kiezen een afdelingsbestuur en beheren de financiën van de afdeling. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en helpt als ze advies nodig hebben of met vragen zitten.

Explorers bedenken hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om de organisatie.

Door dat we ex-landverkenners en ex-zeeverkenners zijn draaien we een zeer gevarieerd programma. We kunnen gebruik maken van de vloot van Cay-Noya maar zullen ook veel echte land-activiteiten doen.

Historie

We zijn opgericht op 1 augustus 2022. Of te wel. We zijn nog in ontwikkeling en zijn hard bezig om onze nieuwe speltak vorm te geven.

Informatie en contact

Onze opkomsttijden zijn:

Vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur

Onze afdelings-ruimte bevindt zich op de bovenverdieping van Het Galjoen. In de ruimte is het goed toeven.

Uniform

We dragen de brique scout-fit met daarbij een zwarte cap.

Verder hebben we brique T-shirts en een warme brique hoody.

Heb je nog onbeantwoorde vragen of hebben we je interesse gewekt neem dan contact op: explorers@cay-noya.nl

Begeleiding

Mijn naam is Rico, en ik ben op mijn 5 e begonnen als bever bij scouting Cay-Noya. Mijn beide ouders zijn (tot op de dag van vandaag) nog altijd lid van hun eigen scoutinggroep. Zelf heb ik foto’s gezien dat ik als 2-3 jarige al mee werd genomen naar scouting activiteiten en in slaap werd gesust in een brancard of gepionierd bed. (Veel keuze voor een andere sport zat er voor mij dus niet in). Momenteel zit ik al meer dan 25 jaar bij scouting Cay-Noya, en heb ik de tijd van mijn leven. Hiervan heb ik de laatste 10 jaar als Ottilius (leiding naam van het dolfijnen verhaal) van onze dolfijnen groep rond gelopen. 10 jaar waarin ik alles wel een keer heb meegemaakt, van kampen tot weekendjes weg. Het is zelf zo dat de kinderen die destijds mee gingen met de dolfijnen, nu mee gaan als explorers naar Nawaka Wonder Schoon 2022.

Uriëlle, vanaf haar 11e begonnen bij de landverkenners bij scoutinggroep de Woudlopers in Zeist. Daar is zij zelf Explorer geweest. Zij is twee jaar welpenleiding geweest en 8 jaar leiding bij de landverkenners geweest. Naast het leiding geven heeft zij verschillende bestuursfuncties gehad. Sinds augustus 2022 is zij lid geworden van Cay-Noya om de Explorer op te richten.

Eric, Scout al zolang hij zich kan herinneren. Is in 1967 als welp begonnen bij Scouting St Willibrord in Bodegraven. Alle speltakken doorlopen. Jaren lang verkenner leiding geweest bij Cay-Noya. In de loop der jaren meerdere bestuursfuncties gehad. Met andere woorden een gigantische hoeveelheid ervaring.