Wie zijn wij?

Explorers zijn tussen de 15 en 18 jaar oud. Explorers organiseren alles zelf: ze organiseren hun eigen programma en hun eigen expeditie. Ook hun afdeling runnen ze zelf, ze kiezen een afdelingsbestuur en beheren de financiën van de afdeling. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en helpt als ze advies nodig hebben of met vragen zitten.

Explorers bedenken hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om de organisatie.

Door dat we ex-landverkenners en ex-zeeverkenners zijn draaien we een zeer gevarieerd programma. We kunnen gebruik maken van de vloot van Cay-Noya maar zullen ook veel echte land-activiteiten doen.

Historie

We zijn opgericht op 1 augustus 2022. Of te wel. We zijn nog in ontwikkeling en zijn hard bezig om onze nieuwe speltak vorm te geven.

Informatie en contact

Onze opkomsttijden zijn:

Vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur

Onze afdelings-ruimte bevindt zich op de bovenverdieping van Het Galjoen. In de ruimte is het goed toeven.

Uniform

We dragen de brique scout-fit met daarbij een zwarte cap.

Verder hebben we brique T-shirts en een warme brique hoody.

Heb je nog onbeantwoorde vragen of hebben we je interesse gewekt neem dan contact op: explorers@cay-noya.nl

Begeleiding

Rico, op zijn 5e begonnen als bever bij scouting Cay-Noya. Zijn beide ouders zijn (tot op de dag van vandaag) nog altijd lid van hun eigen scoutinggroep. Op oude foto’s is te zien dat Rico als 2-3 jarige al mee werd genomen naar scouting activiteiten en in slaap werd gesust in een brancard of gepionierd bed. (Veel keuze voor een andere sport zat er voor hem dus niet in). Momenteel zit hij al meer dan 25 jaar bij scouting Cay-Noya, en heeft de tijd van zijn leven. Hiervan heeft hij de laatste 10 jaar als Ottilius (leiding naam van het dolfijnen verhaal) van onze dolfijnen groep rond gelopen. Tien jaar waarin hij alles wel een keer heeft meegemaakt, van kampen tot weekendjes weg. 

Uriëlle, op haar 11e begonnen bij de landverkenners bij scoutinggroep de Woudlopers in Zeist, waar zij zelf Explorer geweest is. Zij is twee jaar welpenleiding en 8 jaar leiding bij de landverkenners geweest. Naast het leiding geven heeft zij verschillende bestuursfuncties gehad. Sinds augustus 2022 is zij lid geworden van Cay-Noya om de Explorer op te richten.

Eric, scout al zolang hij zich kan herinneren, is in 1967 als welp begonnen bij Scouting St Willibrord in Bodegraven. Hij heeft alle speltakken doorlopen. Jaren lang is hij verkennerleiding geweest bij Cay-Noya en heeft in de loop der jaren meerdere bestuursfuncties gehad. Met andere woorden, Eric heeft een gigantische hoeveelheid ervaring.