Wie zijn we

Geschiedenis

De Nairana Stam is opgericht in 1966 als onderdeel van de Karel-Doorman groep. In 1972 werd de stam onderdeel van Cay-Noya, door toedoen van Schipper Joost van den Berg.

Uniform

Wij dragen een donkerblauwe schipperstrui met voorop een geel borduursel met de letters NAIRANA. Verder een groot wereld-insigne van scouting, een zwarte cap en daar op een insigne van een Franse lelie.

Verder hebben we voor de zomer een wit t-shirt met Nairana-opdruk en een grijze scouting-sweater met opdruk.

Waar zijn we te vinden?

De stam is gehuisvest in het enige stenen gebouw van Cay-Noya, het Galjoen, dat is gebouwd in 1994, op de plaats waar enkele jaren daarvoor het oude Galjoen stond. Dit oude gebouw is echter in 1991 door brand volledig verwoest, inclusief het volledige archief.

Wat doen we

Programma

Na de speltak explorers kom je bij onze stam terecht, waar we een zeer (door ons zelf bedacht) gevarieerd programma draaien. We beschikken bijvoorbeeld over onze eigen lelievlet, de Nairana, maar gaan ook regelmatig echte landactiviteiten doen.

Een andere belangrijke taak voor de stam is het ondersteunen van allerlei activiteiten binnen scouting en Cay-Noya. Zo helpen we tijdens kampen (jamboree, RSW) en wanneer leidingteams van andere speltakken hulp nodig hebben word er vaak een beroep gedaan op de stam.

Het hoogtepunt van het stamseizoen ligt altijd in de periode december-januari, wanneer de stam toewerkt naar de jaarlijks terugkerende Nairana Trail, een looptocht voor scouts uit heel Nederland van zo’n 15 km, afgesloten met een spetterend feest na afloop. Hier is de stam altijd erg druk mee, want de laatste jaren kunnen we rekenen op 200 deelnemers.

Functies

De stamleden moeten met elkaar de stam draaiende houden, daarom zijn er een aantal functies om toch enige structuur te bieden. De belangrijkste zijn op dit moment de stamleider zijn 2 assistenten en de stam-adviseur, een ouder oud-stamlid die een begeleidende taak heeft. Zij vormen samen het stambestuur. Verder zijn er onder anderen een secretaris, een penningmeester, een (nautisch)materiaalbeheerder en een drankbeheerder.

De stam bestaat meestal uit een groep van 8 tot 30 jongens/meiden en 1 adviseur. Wij draaien op de vaste tijden op vrijdagen van 20.00-22.00 uur en zaterdags van 14.00-17.00, maar ook daarbuiten zijn er vaak stamleden rond het Galjoen te vinden.