Hoe word ik lid

Nu je een beetje hebt gelezen en gezien wat een geweldige dingen we bij Cay-Noya doen, wil je misschien wel lid worden. Dat begrijpen wij best! Lid worden is gelukkig niet zo moeilijk, het gaat in vijf stappen:

Stap 1 Wachtlijst

Wil je graag op onze wachtlijst, klik dan hieronder om het formulier in te vullen, zodat wij de juiste gegevens hebben van jou als aspirant lid.

Zet mij op de wachtlijst

Stap 2 Meedoen

Als er een plek vrij is bellen we je om te vragen of je mee wilt komen draaien. Zodra je echt mag komen meedraaien willen we graag dat je (voordat je naar scouting gaat) het inschrijfformulier invult, zodat we alle belangrijke gegevens hebben en je ook kunnen bereiken.

Inschrijfformulier Scouting Cay-Noya

Stap 3 Kiezen

Na vier keer kijken bij de opkomsten, wordt het tijd om te kiezen of je wilt blijven of toch liever een andere hobby zoekt. Het antwoord is doorgaans iets in de geest van ‘Ja, ik wil lid worden!’. De ‘coordinator nieuwe kinderen’ van onze speltak schrijft je dan officieel in als lid van Scouting Nederland.

Stap 4 Ouderbezoek

Bij het ouderbezoek komen je ouders na de opkomst langs voor een gesprek met de leiding (of de leiding komt naar jullie toe). Dit geeft de gelegenheid voor beide partijen om extra vragen te stellen en informatie te geven. Je ouders hebben een formulier ledenadministratie ingevuld en dat bespreken we dan. Ook vertellen we je wat je aan moet schaffen om lid te worden.

Stap 5 Installeren

Het echte lid worden van onze speltak gebeurt door middel van een installatieritueel. Meestal vindt dit plaats aan het begin van een opkomst. Je familie is dan natuurlijk ook welkom om te komen kijken. Vergeet de fotocamera niet.

Contributie

De contributie bedraagt totaal € 195,- voor een jaar. Dat is inclusief de afdracht voor het Landelijk Bureau en de regio Utrechtse Heuvelrug. De contributie is exclusief kampen en (aanschaf van het) uniform. Potentiële leden mogen vier keer gratis komen kijken. Als ze zich daarna definitief aanmelden voor de club, dan moet contributie worden betaald vanaf de eerste dag na de proeftijd.

Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk te geschieden bij de leiding van de betreffende speltak. Het lid is contributieplichtig voor het gehele kwartaal waarin men opzegt.

Verzekering

De leden zijn via Scouting Nederland collectief verzekerd: tegen ongevallen indien er voor zover geen aanspraak op vergoeding krachtens enige andere verzekering of voorziening, al dan niet van andere datum, kan worden gemaakt. Verzekerd voor aansprakelijkheid (indien niet zelf verzekerd). Verzekerd zijn de ouders van de leden, wanneer deze worden aangesproken voor schade, toegebracht aan derden door hun minderjarige kinderen gedurende de tijd, dat deze zich bevinden onder toezicht van leid(st)ers. Voor schade aan goederen geldt een eigen risico van € 35,- per gebeurtenis. (uitgebreide voorwaarden ter inzage bij de leiding).